MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Neviete, čo so zbytkom vaječného koňaku? Vlejte ho do broskyňového koláča

  • 55 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 5-6 ks
    olúpaných odkôstkovaných broskýň
  • 120 g
    masla
  • 60 g
    práškového cukru
  • balíčky
    vanilkového cukru
  • ks
    vajcia
  • lyžice
    vaječného likéru
  • 150 g
    hladkej múky
  • 80 g
    krupicového cukru
  • lyžice
    broskyňového alebo marhuľového džemu
  • ks
    tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy

Postup

Broskyne nakrájajte na tenké mesiačiky.

Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Vmiešajte žĺtky, po chvíli postupne pridajte likér a múku. Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh a zľahka ho vmiešajte do hmoty.

Okrúhlu formu (24 cm) vymastite, vysypte strúhankou a rozotrite do nej cesto. Navrch naukladajte tesne vedľa seba broskyňové mesiačiky a v rúre vyhriatej na 170 °C pečte približne 40 minút. Ešte teplý koláč potrite zohriatym džemom a nechajte vychladnúť.

Diskusia k článku