MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Nielen ako príloha: Pečené zemiaky s bryndzou

  • 70 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 220 g
    bryndze
  • lyžice
    kyslej smotany
  • lyžice
    najemno postrúhaného tvrdého syra
  • ks
    mletá rasca
  • lyžica
    posekanej petržlenovej vňate
  • 500 g
    menších zemiakov
  • ks
    červená cibuľa
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    olivový olej

Postup

Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, pridáme postrúhaný syr, okoreníme, ochutíme mletou rascou, nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa chuti osolíme.

Zemiaky aj so šupkou umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie kolieska. Okrúhle zapekacie misky vymastíme. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska. Do zapekacích misiek striedavo ukladáme kolieska zemiakov a cibule; medzi ne dávame bryndzovú plnku.

Naplnené misky pokvapkáme olejom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 40 minút.

Diskusia k článku