MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Obľúbená syrová hrudka: S bylinkami a jarnou cibuľkou

  • 25 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • l
    mlieka
  • 10 ks
    vajec (alebo viac, ak chcete žltšiu hrudku)
  • lyžica
    soli (alebo viac podľa chuti)
  • lyžica
    cukru
  • 10 ks
    guľôčok ružového korenia
  • štipka
    mletej sladkej červenej papriky
  • ks
    zmes byliniek (petržlenovú vňať, pažítku, medvedí cesnak)

Postup

Vajcia rozbite do väčšieho hrnca s nepripaľujúcim sa dnom a zľahka ich rozmiešajte. Pridajte mlieko, soľ, cukor a podrvené ružové korenie.

Zmes uveďte do varu a na miernom ohni za občasného miešania varte, kým sa v mlieku nevytvoria hrudky a nezačne sa oddeľovať tekutina.

Na chvíľu schlaďte a primiešajte čerstvé nasekané bylinky a mletú červenú papriku.

Do väčšieho sita dajte dve vrstvy gázy alebo čistú vyžehlenú kuchynskú utierku a zmes preceďte. Zviažte a nechajte vychladnúť.
smudge

Video