MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Odpaľované košíčky sa vám rozplynú na jazyku

  • 30 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 250 ml
    vody
  • 90 g
    zmäknutého masla
  • 160 g
    hrubej múky
  • ks
    vajcia
  • štipka
    soli

Na krém:

  • 300 ml
    mlieka
  • 50 g
    vanilkového pudingu
  • ks
    žĺtky
  • 130 g
    práškového cukru
  • 170 g
    zmäknutého masla
  • 1-2 lyžice
    rumu
  • balíček
    vanilkového cukru

Na ozdobenie:

  • ks
    zmes sezónneho ovocia
  • ks
    lístky mäty

Postup

Vodu so štipkou soli a maslom priveďte do varu. Pridajte múku a poriadne miešajte 4 minúty pri miernej teplote, až kým cesto jemne zhnedne. Nechajte vychladnúť.

Do nie celkom vychladnutej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia a naplňte cukrárske vrecko so širšou špičkou. Cesto nastriekajte na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje cesta spravte vyššie, aby v nich neskôr držal krém. Rúru vyhrejte na 250 °C, potom znížte teplotu na 200 °C a pečte 15 minút.

Pudingový prášok a žĺtky rozmiešajte v 100 ml mlieka, pridajte lyžicu cukru, 20 g masla, vanilkový cukor, vlejte do zvyšného mlieka a za stáleho miešania priveďte k varu. Varte 2 minúty, kým hmota zhustne. Potom nechajte vychladnúť.

Zvyšné maslo a cukor vyšľahajte do peny a vmiešajte ho do takmer studeného žĺtkového krému. Dochuťte rumom a zľahka premiešajte. Studeným krémom naplňte upečené korpusy a ozdobte ovocím.

Diskusia k článku