MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Omeletová bageta s bedľou: Keď má šunka svojho konkurenta

  • 20 min.
  • 2 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • lyžice
    masla
  • ks
    šalotky
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    vajcia
  • lyžice
    smotany na šľahanie
  • lyžice
    petržlenovej vňate
  • lyžice
    pažítky
  • ks
    bedle (alebo 2 šampiňóny portobello)
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • ks
    soľ, mleté biele korenie
  • ks
    rustikálne bagety

Postup

Vo veľkej panvici na strednej teplote rozohrejte lyžicu masla. Pridajte jednu očistenú šalotku nakrájanú na drobno. Opekajte asi 4 minúty do zmäknutia. Pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku a opekajte už len minútu, aby nezhorkol.

Medzitým v miske rozšľahajte vajcia – 2 na jednu omeletu. Osoľte, okoreňte a primiešajte lyžicu smotany. Nalejte ich do panvice s opečenou šalotkou a urobte omeletu. Keď vajcia začnú tuhnúť, posypte ich polovicou nasekanej petržlenovej vňate a pažítky a omeletu dopečte. Pridajte lyžicu masla a rovnako urobte druhú omeletu.

V druhej panvici opäť na lyžici masla do zlatista opečte očistenú bedľu nakrájanú na hrubšie plátky. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Vyberte a udržujte v teple.

Bagety prekrojte a do každej vložte omeletu prehnutú na polovicu a opečené huby. Podávajte teplé.
smudge

Video