MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Omeletu aj praženicu už poznáte! Čo tak vajíčkové mafiny?

  • 35 min.
  • 0 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajcia
  • 50 ml
    mlieka
  • ks
    nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu
  • ks
    bylinky podľa chuti
  • ks
    soľ
  • ks
    slaninu
  • ks
    párok
  • ks
    klobásu alebo údené mäso

Postup

Vajcia v miske rozšľaháme s mliekom a soľou. Do mafinovej formy dáme plátok slaniny a nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu (mladú cibuľku, papriku, paradajku, kukuricu, šampiňóny).

Nakrájanú zeleninu môžeme pred pridaním do formy opražiť na masle – hodí sa to hlavne pri tvrdších druhoch (mrkva alebo brokolica).

Pridáme pokrájané mäso a bylinky podľa chuti -petržlenovú vňať, tymian, koriander, bazalku. Takto naplnené formičky zalejeme rozšľahaným vajcom a lyžičkou zľahka vo formičke premiešame, aby všetko nezostalo len na dne.

Formičky dáme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme približne 15 minút. Hotové mafiny dozdobíme bylinkou a podávame. Môžeme tiež zľahka potrieť medovou či celozrnnou horčicou.
smudge

Video