MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Ostružinový džem

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    1
  • kg
    černíc
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • 500 g
    kryštálového
  • balenie
    želírovacieho prípravku

Postup

Z černíc odoberte 1 300 g a opláchnite ich na sitku. Šťavu z černíc získajte odšťavovačom alebo ovocie rozvarte a prepasírujte. Šťavu začnite zohrievať, pridajte zmes 2 lyžíc cukru a želírovacieho prípravku a dobre premiešajte. Vmiešajte zvyšný cukor a kyselinu citrónovú. Varte 5 minút. Pred dovarením pridajte zvyšné černice. Pripravené poháre naplňte džemom, uzatvorte a na 5 minút obráťte hore dnom.

Diskusia k článku