MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Osviežujúca maškrta: Džúsový koláč s jahodami

  • 0 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Cesto:

  • ks
    vajcia
  • 120 g
    krupicového cukru
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • 200 g
    hrubej múky
  • lyžice
    oleja
  • lyžice
    studenej vody

Plnka:

  • 900 ml
    jahodového džúsu
  • balíčky
    vanilkového pudingu v prášku
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • ks
    želatínový stužovač
  • 150 g
    podlhovastých piškót
  • 500 ml
    smotany na šľahanie
  • ks
    stužovače šľahačky
  • 300 g
    jahôd

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a vodu. Premiešame a cesto dáme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého plechu s rozmermi 25 x 25 centimetrov. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.

Do hrnca nalejeme 750 ml džúsu, pridáme vanilínový cukor, pudingy v prášku a uvaríme. Odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, vmiešame do polovychladnutého krému, dáme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu stuhnúť.

Zvyšný jahodový džús mierne zohrejeme. Piškóty namáčame do džúsu a ukladáme ich tesne vedľa seba na stuhnutý krém.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi a natrieme na povrch piškót. Necháme v chlade pár hodín odstáť. Ozdobíme pokrájanými jahodami a lístkami mäty.
smudge

Video