MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Ovocný kinder rez: Potešte vašich najmenších pahltníkov!

  • 55 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • ks
    vajec
  • lyžíc
    kryštálového cukru
  • lyžice
    oleja
  • lyžice
    vody
  • lyžice
    holandského kakaa
  • 10 lyžíc
    polohrubej múky
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • štipka
    soli

Na plnku:

  • lyžice
    masla
  • ks
    práškový cukor podľa chuti
  • balíček
    vanilínového cukru
  • 500 g
    mäkkého tvarohu
  • 300 g
    bieleho smotanového jogurtu alebo kyslej smotany
  • 250 g
    čerstvých čučoriedok, čiernych ríbezlí, malín alebo černíc

Postup

Pripravte cesto: Žĺtky s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Primiešajte olej, vodu, kakao a preosiatu múku s kypriacim práškom. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujete do cesta.

Rúru vyhrejte na 175 °C. Polovicu cesta rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 7 minút. Rovnako upečiete aj druhú časť cesta. Z upečených plátov opatrne stiahnite papier.

Pripravte plnku: Maslo vymiešajte s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Pridajte tvaroh a jogurt. Zľahka vymiešajte, nie však šľahačom, lebo krém by veľmi zredol. Nakoniec opatrne vmiešajte umyté odkvapkané, prípadne rozmrazené ovocie.

Plnku natrite na jeden vychladnutý plát cesta, vrchnou lepkavou stranou priložte na krém druhý plát. Jemne popritláčajte a nechajte stuhnúť v chladničke asi 2 hodiny. Nakrájajte na kocky.
smudge

Video