MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pánsky guláš: Rýchly kotlíkový s kápiou

  • 60 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    čerstvej klobásy na varenie (nie suchej)
  • 300 g
    cibule
  • ks
    hovädzí vývar alebo voda
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • lyžica
    paradajkového koncentrátu
  • štipka
    mletá sladká červená paprika, mletá rasca, sušený alebo čerstvý majorán
  • ks
    bobkový list
  • 800 g
    zemiakov
  • hrsť
    čerstvé alebo mleté čili
  •  hrsť
    soľ, mleté čierne korenie
  •  lyžica
    olej
  •  ks
    nakladaná kapia a dobrý chlieb na podávanie

Postup

Klobásky popichajte vidličkou alebo jemne narežte nožom. Orestujte ich na oleji z oboch strán na stredne silnom ohni.

Klobásky vyberte na tanier, do hrnca vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni ju osmažte do zlatohneda. Pridajte lyžicu vody alebo vývaru, ak sa začne prichytávať o dno.

K cibuli pridajte prelisovaný cesnak, paradajkový koncentrát a po chvíli všetko zasypte mletou paprikou, rascou, štipkou sušeného majoránu, soľou a korením.

Obsah hrnca krátko premiešajte, pridajte bobkový list a zemiaky nakrájané na kocky. Trochu z nich však nastrúhajte na jemnom strúhadle na zahustenie guláša.

Zemiaky zalejte vývarom alebo vodou a pod pokrievkou ich na slabom ohni uvarte domäkka.

Takmer vychladnutú opečenú klobásu nakrájajte na menšie kúsky a ku koncu varenia pridajte aj so šťavou z opekania do hrnca k zemiakom. Už iba krátko prevarte, na dochutenie pridajte čili, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a čerstvý majorán. Guláš zajedajte sladkokyslou nakladanou kapiou a dobrým chlebíkom.

Diskusia k článku