MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Paradajkové cestoviny s artičokovými srdiečkami: Pripravené z lásky!

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    cestovín
  • ks
    konzerva lúpaných paradajok
  • ks
    cibuľa
  • ks
    menšia cuketa
  • ks
    čili paprička
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    olej
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    sušené oregano
  • 100 g
    sterilizovaných artičokových srdiečok
  • ks
    celé čierne korenie
  • ks
    zeleninový vývar na podlievanie
  • lyžica
    strúhaného parmezánu

Postup

Cestoviny uvarené v osolenej vode sceďte a odložte na teplé miesto. Na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu s čili papričkou. Pridajte lúpané paradajky z konzervy, celé čierne korenie, ochuťte mletým korením, sušeným oreganom, premiešajte, podlejte malým množstvom vývaru a na miernom ohni pár minút poduste.

Prisypte parmezán, premiešajte a pridajte uvarené cestoviny. Väčšiu časť cukety pokrájajte na malé kocky a spolu s plátkami cesnaku opečte v menšej panvici na troche oleja.

Primiešajte k cestovinám spolu s artičokovými srdiečkami. Zvyšnú cuketu nakrájajte na tenké pásiky a povarte v osolenej vode. Ochutené cestoviny dajte na tanier, ozdobte šalátom a uvarenými pásikmi cukety.
smudge

Video