Potrebujeme:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 2 lyžice paradajkového koncentrátu
  • 500 g hladkej múky typu 00
  • 1 lyžičku soli

Na grilovanú zeleninu:

  • zeleninu na grilovanie (baklažán, cuketa, farebné papriky)
  • balzamový ocot
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na cesnakový olej:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • čili papričky
  • syr na strúhanie

Postup:

  1. Vajcia zmiešame s paradajkovým koncentrátom. Do múky vmiešame soľ, paradajkové vajcia a za stáleho miesenia pridáme toľko vody, aby vzniklo pružné tuhé cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme aspoň 30 minút odpočinúť. Cesto rozdelíme na 4 časti. Prvú vyvaľkáme na hrúbku 1-2 mm.
  2. Cesto jemne poprášené múkou niekoľkokrát preložíme a nožom nakrájame rezance hrubé 7-10 mm. Nepoužité cesto vždy zabalíme do fólie, aby nevyschlo. Pripravíme zeleninu: Nakrájame ju na menšie časti, premiešame s pár lyžicami oleja, so soľou a s korením. Krátko ugrilujeme na grile alebo obyčajnej panvici. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  3. Pripravíme cesnakový olej: Do studenej panvice vložíme roztlačené strúčiky cesnaku, vlejeme 2-3 lyžice oleja a panvicu pomaly zahrievame. Keď cesnak začne hnednúť, vyberieme ho. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode. Do panvice s cesnakovým olejom dáme nasekané čili papričky, predvarené cestoviny a pridáme pár lyžíc vody, v ktorej sa varili rezance.
  4. Cestoviny chvíľu povaríme a vmiešame do nich najemno nastrúhaný tvrdý syr. Rezance premiešame s grilovanou zeleninou a podávame s nastrúhaným tvrdým syrom.