Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenskej sviečkovice
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 30 g balkánskeho syra
  • 40 g grilovanej zeleniny
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • pár lyžíc strúhanky
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks polohrubú múku
  • 130 g masla
  • 1 ks lístky šalvie
  • 1 ks olej na vyprážanie

Postup:

  1. Maslo vymiešajte s nadrobno nasekanými lístkami šalvie alebo sušenou šalviou, soľou a mletým čiernym korením. Vytvarujte valček, zabaľte do fólie a dajte stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí pokrájajte na kolieska.
  2. Bravčovú panenskú sviečkovicu nakrájajte na väčšie kúsky, natenko vyklepte, osoľte a okoreňte. Na každý rozklepaný kúsok mäsa dajte trochu balkánskeho syra s kúskom grilovanej zeleniny a mäso preložte napoly.
  3. Obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a v parmezáne zmiešanom so strúhankou. Vypražte v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
  4. Vypražené mäsá rozložte do zapekacej misy a na každý kúsok na vrch dajte koliesko šalviového masla. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 160 °C pečte asi 20 minút. Podávajte s varenými zemiakmi a s uvarenými strúčikmi zelenej fazuľky.