MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pečená krkovička s pivom a parmezánom: Zlatý mok aj na varenie

  • 15 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    bravčovej krkovičky
  • 30 g
    strúhaného parmezánu
  • 130 ml
    svetlého piva
  • ks
    korenie na pečené mäso
  • celá ks
    rasca
  • ks
    soľ
  • ks
    olej

Postup

Bravčovú krkovičku pokrájame na rezne, osolíme. V panvici na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opečieme.

Opečené plátky mäsa uložíme na menší plech, posypeme korením na pečené mäso, celou rascou, podlejeme výpekom a 50 ml piva. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Asi po 20 minútach pečenia mäso prelejeme zvyšným pivom a dopečieme.

Zapečené mäso posypeme strúhaným parmezánom. Pečenú krkovičku podávame ozdobenú nakrájanou červenou paprikou, listovým šalátom a scedeným sterilizovaným cícerom.
smudge

Video