MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pečené pstruhy s cviklovou salsou

  • 50 min.
  • 2 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    pstruhy
  • ks
    hladká múka
  • lyžice
    mletých mandlí
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    olej
  • ks
    Na cviklovú salsu: 2 malé cvikly
  • ks
    jarných cibuliek
  • ks
    čili paprička
  • lyžica
    nasekanej mäty
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • lyžíc
    olivového oleja
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie

Postup

Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky. Pridáme očistené a na tenko nakrájané jarné cibuľky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Posypeme nadrobno nakrájanou mätou a dochutíme citrónovou šťavou, olejom, soľou a mletým čiernym korením. Salsu necháme dobre vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Umyté, osušené pstruhy osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi hladkej múky a mletých mandlí. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút dozlatista.
Rybu podávame s cviklovou salsou.

Diskusia k článku