Potrebujeme:

  • 100 g masla
  • 100 g čokolády
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 100 g pomletých orechov
  • 100 g práškového cukru

Na pokvapkanie:

  • pomarančový likér

Plnka:

  • 150 g mascarpone
  • 80 g práškového cukru
  • pomarančová šťava
  • maliny

Postup:

  1. Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vychladnutú čokoládu s maslom, pomleté orechy, štipku soli a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Okrúhle formičky vymastíme, vysypeme kakaom a naplníme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov Celzia upečieme.
  2. Necháme vychladnúť, rozkrojíme na dve časti a pokvapkáme pomarančovým likérom. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a trochou pomarančovej šťavy. Na spodnú časť kolieska dáme ochutené mascarpone, uložíme maliny a prikryjeme druhou časťou kolieska.