MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Plnené kuracie palacinky: Hladká práca, dobre držia

  • 70 min.
  • 12 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 30 g
    masla
  • ks
    strednú cibuľu
  • kg
    kuracích pŕs
  • 1,5 l
    mäsového vývaru
  • 100 ml
    bieleho vína
  • ks
    žĺtky
  • 200 ml
    smotany
  • lyžice
    pokrájanej petržlenovej vňate
  • 300 g
    parmezánu
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    soľ

Na palacinky:

  • 600 ml
    mlieka
  • ks
    vajcia
  • 200 g
    hladkej múky
  • lyžica
    vegety
  • ks
    soľ
  • ks
    olej na vymastenie panvice

Postup

Na masle opražíme cibuľu, pridáme umyté a osušené kuracie prsia v celku. Osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Zalejeme vývarom a vínom. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme, pokrájame na krátke rezance a vrátime do omáčky.

Žĺtky so smotanou rozmiešame v rajnici, pridáme trochu omáčky a na malom ohni miešame do zhustnutia. Asi 150 ml odložíme, zvyšok primiešame do omáčky s mäsom. Ochutíme petržlenovou vňaťou a premiešame.

Pripravíme palacinky: V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme múku, vegetu a štipku soli. Na rozohriatej panvici potretej olejom postupne upečieme palacinky.

Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky a zvinieme. Poukladáme na vymastený plech, zalejeme odloženou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C.

Diskusia k článku