MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Na plnenú papriku vždy vyberajte kvalitný pretlak a bravčovú masť!

  • 95 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    cibuľa
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • lyžica
    mletej rasce
  • lyžica
    mletej červenej papriky
  • 100 g
    ryže
  • 120 ml
    vody alebo vývaru
  • 300 g
    mletého mäsa (napr. bravčové pliecko alebo mix)
  • ks
    vajce
  • ks
    zelené papriky na plnenie
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    bravčová masť

Na omáčku:

  • ks
    cibuľa • odrezky z papriky
  • 2-3 ks
    celé klinčeky (nemusia byť)
  • pár ks
    guľôčok nového a čierneho korenia
  • ks
    bobkový list
  • ks
    paradajkové pretlaky
  • lyžice
    cukru
  • ks
    soľ
  • ks
    voda lebo vývar
  • ks
    bravčová masť

Na podávanie:

  • ks
    varené zemiaky a petržlenová vňať

Postup

Na bravčovej masti osmažte cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak, po chvíli mletú rascu a červenú papriku a krátko osmažte. Pridajte ryžu, soľ a vodu alebo vývar. Ryžu takto predvarte.

Vychladnutú predvarenú ryžu zmiešajte s mletým mäsom, vajcom, korením a so soľou. Kúsok zmesi opečte a ochutnajte, ak treba dochuťte. Zaberie to iba chvíľu času, ale mäsová plnka bude mať správnu chuť.

Konce paprík odrežte, papriky vydlabte a naplňte mäsovou zmesou. Zo zvyškov zmesi urobte guľky.

Pripravte omáčku: Na masti krátko opečte naplnenú papriku a mäsové guľky – všetko z panvice vyberte, pridajte masť, ak treba. Na nej osmažte nahrubo nakrájané kusy cibule, odrezky z papriky, čierne a nové korenie, klinčeky a bobkový list. Pridajte paradajkový pretlak, cukor a soľ. Dolejte vodu alebo vývar a priveďte do varu.

Do omáčky vložte naplnené papriky a mäsové guľky. Prikryte pokrievkou a varte na slabom ohni 45 – 60 minút.

Uvarenú papriku a guľky z omáčky vyberte, tú prepasírujte a dochuťte, zrieďte alebo zahustite, ak treba. Napríklad, múkou rozmiešanou vo vode. Papriku servírujte s omáčkou a varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Diskusia k článku