MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Paprikáš z mletého mäsa: Podávajte s haluškami

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    cibuľa
  • 500 g
    mletého bravčového mäsa
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    mletá sladká červená paprika
  • ks
    sušený majorán
  • ks
    mäsový vývar
  • ks
    papriková pasta
  • ks
    bylinky
  • 200 g
    miešanej jarnej zeleniny
  • ks
    vajcia
  • ks
    polohrubá múka
  • ks
    mlieko
  • ks
    olej
  • ks
    hladká múka na zahustenie

Postup

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, osolíme, posypeme mletou paprikou a za stáleho obracania opečieme.

Ochutíme mletým čiernym korením, paprikovou pastou, sušeným majoránom, podlejeme vývarom a udusíme domäkka.

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme.

Miešanú zeleninu povarenú v osolenej vode scedíme a odložíme. Do rozšľahaných vajec prilejeme trochu mlieka, osolíme, prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vymiešali polohusté cesto.

Pomocou haluškárne hádžeme do vriacej vody halušky a uvaríme ich. Pokvapkáme olejom a posypeme petržlenovou vňaťou.

Udusené mäso zmiešame s haluškami a dáme na tanier. Pridáme zeleninu a ozdobíme bylinkami.
smudge

Video