MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pohoda či karanténa? Vyšľahajte si skvelú bryndzovú polievku s pažítkou

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 100 g
    údenej slaniny
  • ks
    cibuľa
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    mletá červená paprika
  • ks
    zemiaky
  • 400 ml
    vývaru
  • 200 ml
    smotany na šľahanie
  • 250 g
    bryndze (ideálne májovej)
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • lyžica
    bravčovej masti
  • ks
    krutóny a pažítka na podávanie

Postup

Slaninu nakrájajte na kocky a dajte pražiť do kastróla s masťou. Potom slaninku vyberte a v masti opražte nakrájanú cibuľu a cesnak. Poprášte mletou paprikou a pridajte očistené a nakrájané zemiaky. Zalejte vývarom a varte asi 15 minút do mäkka.

Do kastróla pomaly prilejte smotanu na šľahanie, prevarte a potom polievku rozmixujte na hladký krém. Pridajte bryndzu, mleté čierne korenie a soľ podľa potreby. Dobre premiešajte. Demikát podávajte s krutónmi a nasekanou pažítkou.

Diskusia k článku