MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Polievka z červenej šošovice: Zdravý hrniec domácej

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    cibuľu
  • lyžica
    paprikovej pasty
  • lyžica
    paradajkového pretlaku
  • ks
    stredne veľký zemiak
  • ks
    mrkvu
  • 200 ml
    červenej šošovice
  • ks
    bobkový list
  • ks
    čili korenie
  • 800 ml
    hovädzieho vývaru
  • ks
    citrón
  • lyžice
    masla
  • lyžica
    sušenej mäty
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olivový olej

Postup

V hrnci zohrejte olivový olej. Cibuľu nakrájajte na drobno a opečte. Pridajte paprikovú pastu a paradajkový pretlak. Mrkvu a zemiak očistite, umyte a nakrájate na malé kocky. Primiešajte k základu.

 Šošovicu prepláchnite vodou a pridajte do hrnca. Osoľte, okoreňte, pridajte bobkový list a čili korenie podľa chuti. Všetko zalejte horúcim hovädzím vývarom, priveďte k varu a uvarte do mäkka.

 Keď je zelenina mäkká hrniec odstráňte z plameňa, vyberte bobkový list a polievku rozmixujte ponorným mixérom. Ak treba, zrieďte ju vývarom do požadovanej konzistencie a prevarte.

Do hotovej polievky pridajte citrónovú šťavu z jedného citróna. Polievka má chutiť po citróne a čili. Na menšej panvici zohrejte maslo a na chvíľku opražte sušenú mätu. Porciu polievky pokvapkajte mätovým maslom a podávajte s čerstvým chlebom alebo bagetou.

Diskusia k článku