MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Polievka z pečenej zeleniny a cícera: Veľké kusy zeleniny, jednoduchá príprava

  • 55 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    mrkvy
  • ks
    petržleny
  • štvrť ks
    zeleru
  • ks
    konzerva cícera
  • ks
    červená cibuľa
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • 750 ml
    zeleninového vývaru
  • ks
    mletá rasca, mletá červená paprika
  • ks
    šalviové listy
  • ks
    soľ, korenie
  • ks
    olivový olej

Postup

Mrkvu, petržlen a zeler nakrájajte na menšie kúsky. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a rozprestrite na dve tretiny plechu. Na zvyšok plechu dajte cícer a tiež ho pokvapkajte olejom, okoreňte aj osoľte, ak nebol v slanom náleve.

Zeleninu dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20-25 minút, kým nebude navrchu zlatá.

Vo väčšom hrnci s olivovým olejom speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak a všetko spolu dobre orestujte. Pridajte rascu, soľ, korenie, červenú papriku a premiešajte.

Do zmesi pridajte pečenú zeleninu (trochu pečeného cícera si nechajte na ozdobu), vývar, dva lístky čerstvej šalvie a všetko nechajte prevrieť. Potom polievku rozmixujte na hladký krém a rozdeľte do misiek. Porcie nakoniec ozdobte pečeným cícerom a lístkami šalvie.

Diskusia k článku