MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pomarančové zákusky: Úžasne presiaknuté ovocím

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • 100 g
    masla
  • balíček
    vanilínového cukru
  • 120 g
    práškového cukru
  • ks
    žĺtky
  • ks
    šťavu a nastrúhanú kôru z 2 pomarančov v bio kvalite
  • ks
    bielky
  • 90 g
    hrubej múky
  • 30 g
    kukuričného škrobu (Gustin)
  • 100 g
    ošúpaných pomletých mandlí
  • ks
    maslo a polohrubú múku na potretie a vymastenie plechu
  • ks
    soľ
  • 200 g
    pomarančového džemu na potretie cesta

Na krém:

  • 200 g
    práškového cukru
  • lyžice
    pomarančovej šťavy
  • lyžice
    pomarančového likéru

Postup

Do misy dajte zmäknuté maslo, práškový a vanilínový cukor, soľ a postupne vmiešajte žĺtky, pomarančovú kôru a šťavu z umytých pomarančov.

Z bielkov a druhej polovice cukru ušľahajte tuhý sneh a zapracujte ho zľahka do maslovej hmoty. Pridajte múku preosiatu spolu so škrobom, pomleté mandle a premiešajte.

Cesto rovnomerne rozotrite na plech s rozmermi 25 x 25 cm vyložený papierom na pečenie do výšky 1 cm. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 10-15 minút. Po upečení cesto nechajte vychladnúť a aspoň 2 hodiny odpočinúť.

Plát cesta vodorovne prekrojte na polovicu. Jednu časť potrite pomarančovým džemom a prikryte druhou časťou.

Pripravte krém: Preosiaty cukor zmiešajte s pomarančovým likérom a pomarančovou šťavou a naneste na povrch zákuska. Pokrájajte na rovnaké kúsky, kým poleva nie je celkom stuhnutá a neláme sa. Ozdobte tenkými hoblinami pomarančovej kôry.
smudge

Video