Potrebujeme:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 90 g práškového cukru
  • 3 lyžice vlažnej vody
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžica maizeny
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Plnka:

  • 500 g jahôd
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica vanilkového pudingu v prášku
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 jahodový jogurt
  • 6 plátkov želatíny
  • trochu jahodovej šťavy
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 150 g jahôd na ozdobu
  • 1 lyžica nasekaných orechov

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme vlažnú vodu, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a maizenu. Zľahka premiešame, cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme. Upečené cesto preložíme na utierku posypanú práškovým cukrom, papier odstránime, stočíme a necháme vychladnúť.
  2. Pokrájané jahody dáme do hrnca, posypeme cukrom, na miernom plameni uvaríme a rozmixujeme. Pudingový prášok vymiešame s mliekom, dáme do rozmixovanej masy a uvaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Napučanú želatínu rozpustíme v malom množstve jahodovej šťavy. Do masy zamiešame jogurt a rozpustenú želatínu. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou, stočíme a odložíme do chladu stuhnúť.
  4. Po stuhnutí povrch rolády potrieme do tuha vyšľahanou smotanou. Ozdobíme pokrájanými jahodami a posypeme nasekanými orechmi.