MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kiš so šunkou, s figami a kozím syrom: Pre labužníkov niečo extra

  • 70 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 250 g
    hladkej múky
  • 130 g
    masla (chladeného)
  • ks
    vajce
  • štipka
    soli
  • 2-3 lyžice
    mlieka (ak treba)

Na náplň:

  • 250 g
    cream fresh
  • ks
    vajcia
  • 50 g
    sušenej šunky
  • 5-6 ks
    fíg
  • 100 g
    kozieho syra
  • ks
    vetvičky tymianu
  • ks
    soľ, korenie podľa chuti

Postup

Do mixéra dajte múku, maslo, soľ a vypracujte mrveničku. Pridajte vajce a spracujte na hladké cesto. Ak treba, pridajte trochu studeného mlieka. Z cesta vytvarujte placku, zabaľte ju do fólie a dajte do chladničky na 30 minút.

Vychladené cesto rozvaľkajte a ak sa lepí, podsypte ho múkou. Cestom vyložte okrúhlu formu na pečenie a dajte chladiť ešte na 20 minút.

Na vychladené cesto rozprestrite papier na pečenie a zaťažte ho sušenou fazuľou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. 

Zatiaľ pripravte náplň: Do misy dajte cream fresh, vajcia, soľ, korenie, polovicu tymianu a polovicu natrhanej šunky. Dobre zmiešajte a zmes nalejte na predpečené cesto. Navrch poukladajte zvyšnú šunku, figy nakrájané na plátky a rozdrobený kozí syr.

Nakoniec posypte druhou polovicou tymianu a dajte piecť na 35-40 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Upečený kiš nechajte trochu vychladnúť a môžete podávať.
smudge

Video