MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pre náročných: Čučoriedkový koláč až s dvojitou polevou!

  • 60 min.
  • 12 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 350 g
    zaváraných čučoriedok
  • 300 g
    rastlinného tuku
  • 220 g
    práškového cukru
  • lyžíc
    javorového sirupu
  • ks
    vajec
  • 300 g
    polohrubej múky
  • lyžice
    kypriaceho prášku

Na poliatie:

  • 250 ml
    šťavy z čučoriedkového kompótu
  • balíček
    červeného tortového želé
  • 150 g
    práškového cukru na polevu
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • 100 g
    mandľových lupienkov

Postup

Čučoriedky necháme odkvapkať a šťavu odložíme na prípravu želé. Tuk vyšľaháme s 200 g práškového cukru, pridáme javorový sirup, po jednom primiešame vajcia a pridáme múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rozložíme naň čučoriedky a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút.

Necháme vychladnúť. Mandľové lupienky na sucho opražíme. Do hladka vymiešame 150 g práškového cukru a citrónovú šťavu. Polevou potrieme koláč a posypeme ho mandľami.

Želé pripravíme podľa návodu na obale s čučoriedkovou šťavou, so zvyškom práškového cukru a natrieme na koláč. Necháme stuhnúť a pokrájame.

Diskusia k článku