MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Pupáčiky s medom: My už chceme sviatkovať

  • 50 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Na cesto: 500 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
  • 20 g
    droždia
  • 300 ml
    mlieka
  • 20 g
    práškového cukru
  • ks
    vajce
  • pol ks
    lyžičky
  • ks
    Na dochutenie: 150 ml mlieka
  • 80 g
    masla
  • ks
    med
  • ks
    mletý mak
  • ks
    práškový cukor

Postup

Z hladkej múky, droždia, mlieka, cukru, vajca, zo soli a z trochy vody vypracujeme kysnuté cesto. Kvások nezarábame, droždie rozmrvíme a zapracujeme do cesta. Na teplom mieste necháme prikryté asi 40 minút vykysnúť. Na pomúčenej doske vytvarujeme z vykysnutého cesta šúľky hrubé asi 2 cm a odkrajujeme z nich asi 1 cm kúsky.

Ukladáme ich reznou stranou na plech vyložený papierom tak, aby sa vzájomne nedotýkali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C 10 až 15 minút. Upečené pupáčiky preložíme do sita, prelejeme horúcou vodou a dáme do misy. Zohrejeme mlieko, maslo, podľa chuti pridáme med a pupáčiky zmesou polejeme. Pred podávaním posypeme makom zmiešaným s trochou práškového cukru.

smudge

Video