- 40 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujete:
- 1 ks½ hlávky kelu
- 6-8 ksružičkového kelu
- 2 ksmrkvy
- 1 kscelú rascu
- 1 kssoľ
- 1 ksmäsový vývar
- 2-3 lyžicequinoy
- 1 ksväčší zemiak
- 2 ksstonky zeleru
- 4 ksplátky hovädzej sviečkovice
- 1 ksestragón
Postup
Kel rozoberte na listy, opláchnite a pokrájajte. Ružičkový kel umyte a rozkrojte na polovice. Očistenú mrkvu pokrájajte spolu so zemiakom a zelerom.
Plátky mäsa nakrájané na tenšie rezance dajte do hrnca s mäsovým vývarom a na slabom plameni varte asi 15 minút. Potom pridajte pokrájaný kel s ružičkami kelu, mrkvu, zeler, zemiak, posypte celou rascou a spolu varte asi 20 minút.
Prisypte premytú quinou, premiešajte a dovarte do mäkka. Dosoľte a posypte estragónom.