MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Reďkovkové placky s jogurtovým dipom: Pripravíte rýchlo a jednoducho

  • 25 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    reďkoviek
  • ks
    jarných cibuliek
  • lyžice
    strúhanky
  • lyžice
    škrobovej múčky
  • 250 g
    plnotučného bieleho jogurtu
  • ks
    vajce
  • ks
    vetvičky hladkolistej petržlenovej vňate
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olej

Postup

Reďkovky očistite, opláchnite a nastrúhajte nahrubo. Premiešajte s pol lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich dôkladne vytlačte šťavu a dajte do misy spolu s jarnými cibuľkami nakrájanými na tenké kolieska, so strúhankou, škrobovou múčkou, 4 lyžicami jogurtu a s vajcom. Osoľte, okoreňte a premiešajte.

Zo zmesi vyformujte asi 20 placiek. Opekajte na rozhorúčenom oleji z oboch strán asi 2-3 minúty. Zatiaľ opláchnite petržlenovú vňať, vytraste z nej vodu a listy nasekajte nadrobno.

200 g jogurtu dochuťte soľou aj korením a posypte petržlenovou vňaťou. Placky podávajte s jogurtovým dipom.
smudge

Video