MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Rezeň vo vločkovom obale s prekvapivým bagetovým nákypom

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 200 g
    šampiňónov
  • 200 g
    bagety z predchádzajúceho dňa
  • ks
    mladé cibuľky
  • lyžice
    oleja
  • ks
    vajcia
  • lyžice
    nasekaných byliniek
  • 300 ml
    mlieka
  • ks
    soľ
  • štipka
    mletého čierneho korenia
  • 80 g
    strúhaného syra
  • ks
    bravčové rezne
  • 80 g
    kukuričných lupienkov
  • 20 g
    jemných ovsených vločiek

Postup

Šampiňóny a cibuľku očistíme, nakrájame a na 2 lyžiciach oleja orestujeme. Bagetu nakrájame na kolieska a spolu s orestovanými šampiňónmi a cibuľkou preložíme do menšieho pekáča.

Tri vajcia, nasekané bylinky a mlieko rozmiešame, osolíme, okoreníme a nalejeme na bagetu,. Všetko posypeme syrom a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme do zlatista.

Rezne osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Zvyšné vajce rozmiešame, pridáme k nemu vločky a lupienky. Rezne máčame vo vajíčku a opečieme na oleji. Servírujeme spolu s upečenou bagetou.
smudge

Video