Na krehké cesto:

  • 160 g hladkej múky
  • 100 g studeného masla
  • 50 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • suchá fazuľa na zaťaženie cesta
  • ríbezle na posypanie

Na ríbezľovú vrstvu:

  • 300 g ríbezlí
  • 10 g škrobu
  • 50 ml vody
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na tvarohovú vrstvu:

  • 500 g jemného tučného tvarohu (alebo cream cheese)
  • 100 ml kokosového mlieka
  • šťava z pol citróna
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 2 vajcia

Na mrveničku:

  • 100 g strúhaného kokosu
  • 40 g roztopeného kokosového oleja
  • 100 g podrvených ovsených sušienok
  • 50 g kokosového cukru
  • za hrsť kokosových lupienkov

Postup:

  1. Cesto z uvedených surovín pripravte a upečte podľa postupu na základné cesto– vynechajte ovsené vločky. Použite formu 24 cm. Keď do nej uložíte pripravené cesto, nasypte naň 2 lyžice ovsených vločiek a jemne popritláčajte. Pokračujte podľa postupu na základné cesto
  2. Urobte ríbezľovú vrstvu: Najskôr dajte do hrnca ríbezle s polovicou vody, cukrom, citrónovou šťavou a priveďte do varu. Varte, kým ríbezle jemne nezmäknú. V miske zmiešajte škrob so zvyšnou vodou, vlejte k ríbezliam a varte, kým nevznikne hustejšia ríbezľová zmes. Odstavte ju.
  3. V druhej mise dobre premiešajte všetky suroviny na tvarohovú plnku.
  4. V ďalšej mise zmiešajte ingrediencie na mrveničku.
  5. Na predpečený korpus najskôr rozotrite ríbezľovú zmes a na ňu vylejte tvarohovú plnku. Vrch ešte posypte ríbezľami a na tie rozdrobte mrveničku.
  6. Cheesecake pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 50-60 minút, aby sa jeho stred veľmi jemne triasol. Potom ho nechajte ešte pol hodiny chladiť vo vypnutej rúre pri otvorených dvierkach.
  7. Cheesecake vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho dajte do chladničky na 2-3 hodiny, ideálne na celú noc. A môžete krájať.

Dobrý tip cukrárky Veroniky Kollárovej
Ovsené vločky do cesta určite pridajte. Absorbujú vlhkosť z tvarohovej plnky a korpus tak nebude premočený, ale krásne chrumkavý.