MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Roláda s tvarohovým krémom: Poriadne nadýchaná a našľahaná

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • ks
    vajcia
  • 150 g
    kryštálového cukru
  • 20 g
    rozpustenej Hery maslová príchuť (2 lyžice)
  • 40 g
    cmaru (2 lyžice)
  • ks
    ružové gélové potravinárske farbivo
  • 150 g
    polohrubej múky
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • štipka
    soli

Na krém:

  • 250 g
    tučného tvarohu
  • 150 g
    smotany na šľahanie
  • 80 g
    práškového cukru
  • pol lyžica
    mletej vanilky (alebo zrniečka z jedného struku)
  • ks
    práškový cukor na dokončenie a posypanie ovocie na ozdobenie

Postup

V kuchynskom robote pri vysokých otáčkach vyšľahajte vajcia s cukrom do pevnej nadýchanej hmoty. Vypnite robot a opatrne primiešajte rozpustenú Heru.

V cmare rozmiešajte trochu gélového farbiva a primiešajte ho do sladkej hmoty. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a štipku soli. Opatrne po častiach vmiešajte k zvyšným surovinám v miske robota. Vymiešajte cesto bude hladké a rovnomerne zafarbené. 

Plech s rozmermi 40 x 25 cm vyložte papierom na pečenie a ešte ho zľahka potrite tukom. Naň vylejte cesto, uhlaďte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte 10 – 12 minút. 

Kým sa roláda pečie, pripravte si čistú utierku. Posypte ju práškovým cukrom a ten rozotrite po celej utierke. Upečený plát cesta vyklopte na utierku, odstráňte papier na pečenie a utierkou cesto zrolujte. Zamotanú roládu nechajte vychladnúť. 

Pripravte krém: Tvaroh, cukor, vanilku a smotanu vyšľahajte v robota. Šľahajte asi tri minúty, kým krém nezhustne. Krém natrite na rozmotané vychladnuté cesto, opäť zamotajte do rolády a dajte vychladnúť do chladničky. Podávajte ozdobené ovocím, podľa chuti aj šľahačkou.
smudge

Video