- 65 min.
- 1 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 5 ksväčších zemiakov (uvarených v šupe)
- 2 kssterilizované uhorky (nakrájané)
- 1 ksuvarená mrkva (nakrájaná)
- 1 kscibuľa
- 50 ksjemnej diétnej salámy
- 2 lyžicekyslej smotany
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 2 ksvajcia (uvarené natvrdo)
- 50 gpražskej šunky
- 50 gkvalitnej salámy
- 3 lyžicesterilizovaného hrášku
- 1 kssterilizovaná uhorka
- 1 ksplátok sterilizovanej kapie
- 1 kstatárska omáčka
- 1 kspetržlenová vňať
- 1 kscelozrnné pečivo na podávanie
Postup
Pripravte šalát: Uvarené a ošúpané zemiaky pokrájajte na malé kúsky, pridajte nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu nasekanú najemno a jemnú salámu nakrájanú na pásiky. Šalát premiešajte, zalejte sladkokyslým nálevom z uhoriek, vmiešajte smotanu, osoľte a okoreňte. Šalát odložte na 30 mi- nút do chladu.
Do plytkej misky alebo na tanierik uložte kôpku šalátu, olúpané uvarené vajcia (môžu byť aj rozrezané), pekne poskladanú šunku, kolieska salámy, nasypte hrášok, ozdobte nakrájanou kyslou uhorkou a kúskami kapie.
Cez vajce prelejte tatársku omáčku a posypte pár lístkami petržlenovej vňate. Podávajte s celozrnným pečivom.