MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Ruské vajce: Z domácich surovín chutí najlepšie

  • 65 min.
  • 1 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    väčších zemiakov (uvarených v šupe)
  • ks
    sterilizované uhorky (nakrájané)
  • ks
    uvarená mrkva (nakrájaná)
  • ks
    cibuľa
  • 50 ks
    jemnej diétnej salámy
  • lyžice
    kyslej smotany
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    vajcia (uvarené natvrdo)
  • 50 g
    pražskej šunky
  • 50 g
    kvalitnej salámy
  • lyžice
    sterilizovaného hrášku
  • ks
    sterilizovaná uhorka
  • ks
    plátok sterilizovanej kapie
  • ks
    tatárska omáčka
  • ks
    petržlenová vňať
  • ks
    celozrnné pečivo na podávanie

Postup

Pripravte šalát: Uvarené a ošúpané zemiaky pokrájajte na malé kúsky, pridajte nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu nasekanú najemno a jemnú salámu nakrájanú na pásiky. Šalát premiešajte, zalejte sladkokyslým nálevom z uhoriek, vmiešajte smotanu, osoľte a okoreňte. Šalát odložte na 30 mi- nút do chladu.

Do plytkej misky alebo na tanierik uložte kôpku šalátu, olúpané uvarené vajcia (môžu byť aj rozrezané), pekne poskladanú šunku, kolieska salámy, nasypte hrášok, ozdobte nakrájanou kyslou uhorkou a kúskami kapie.

 Cez vajce prelejte tatársku omáčku a posypte pár lístkami petržlenovej vňate. Podávajte s celozrnným pečivom.
smudge

Video