MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Rýchly čerešňový koláč: Príjemné kyslý, dostatočne sladký

  • 30 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajcia
  • 150 g
    práškového cukru
  • 100 g
    masla
  • lyžice
    kyslej smotany
  • štipka
    soli
  • 200 g
    polohrubej múky
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • 200 g
    čerešní
  • lyžice
    džemu

Na posýpku:

  • 50 g
    masla
  • pol hrnček
    kryštálového cukru
  • pol hrnček
    hrubej múky
  • lyžica
    mletej škorice

Postup

Vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. Maslo rozpustite a vlažné vmiešajte do žĺtkovej peny spolu so smotanou. Prisypte preosiatu múku, štipku soli a kypriaci prášok. Poriadne premiešajte.

Posýpku pripravte zmiešaním zmäknutého masla, cukru, škorice a múky.

Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie s veľkosťou 24x24 cm, rovnomerne rozsypte čerešne, pokvapkajte džemom a rukou rozdrobte posýpku. Pečte pri teplote 180 °C približne 25 minút.

Diskusia k článku