MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Segedínske mäso s tarhoňou: Jednoduchý recept aj pre nekuchára

  • 85 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 600 g
    bravčového mäsa z pliecka
  • ks
    biela cibuľa
  • lyžica
    mletej červenej papriky
  • ks
    zelené papriky
  • ks
    paradajky
  • 250 g
    tarhone
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    masť alebo olej

Postup

Mäso umyte osušte a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno.

V hrnci rozohrejte masť a cibuľu na nej opečte dosklovita. Hrniec dajte preč z ohňa a prisypte mletú papriku. Prilejte 100 ml vody, vráťte na sporák a na nízkej teplote duste, kým sa tekutina neodparí.

K cibuli pridajte mäso, osoľte ho a duste do polomäkka bez pokrievky. Ak treba, prilejte trochu vody.

Papriky umyte a očistite. Prekrojte na polovicu a na polovicu prekrojte aj paradajky. Pridajte k mäsu a duste ďalej.

V druhom hrnci na tuku opečte dozlatista tarhoňu a pridajte ju k takmer hotovému mäsu. Zalejte horúcou vodou, aby všetko bolo zakryté. Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi štvrť hodiny.

Diskusia k článku