MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Sladké fašiangy: Jemnejšie šišky ste ešte nepiekli

  • 90 min.
  • 20 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    polohrubej múky
  • 300 ml
    mlieka
  • 30 g
    droždia
  • lyžice
    kryštálového cukru
  • ks
    žĺtky
  •  štipka
    soli
  • lyžice
    lyžice rozpusteného masla
  •  hrnček
    domáci lekvár
  • 200 ml
    olej na vyprážanie

Postup

V miske zmiešajte droždie, 100 ml vlažného mlieka a cukor. Nechajte kvások na teplom mieste chvíľu postáť.


Medzitým vo veľkej mise zmiešajte žĺtky, štipku soli, zvyšné mlieko, po častiach múku, kvások a maslo. Vymieste hladké cesto a nechajte podkysnúť.

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a pohárom povykrajujte kolieska. Na polovicu koliesok dajte lyžičku lekváru, zakryte druhou polovicou koliesok a okraje dobre popritláčajte.

Naplnené šišky ihneď vyprážajte v rozpálenom oleji z oboch strán. Po vypražení nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Podávajte posypané práškovým cukrom.

smudge

Video

Diskusia k článku