MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Slané chuťovky s mladým hráškom a mätou

  • 55 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 200 g
    smotanového nátierkového masla
  • lyžice
    kyslej smotany
  • ks
    strúčik cesnaku
  • balenie
    rozvaľkaného lístkového cesta
  • 150 g
    mladého cukrového hrášku
  • ks
    za hrsť lístkov baby špenátu
  • ks
    vetvičku čerstvej mäty
  • ks
    kozí syr na posypanie
  • ks
    soľ, mleté biele korenie

Postup

Nátierkové maslo dobre vymiešajte so smotanou, s očisteným a prelisovaným cesnakom, korením a so soľou. Lístkové cesto rozviňte rovno na plechu. Rozdeľte ho na 6 rovnakých štvorcov. Do stredu dajte lyžicou kôpku nátierky a mierne rozotrite.

Hrášok, špenát a mätu opláchnite a nechajte chvíľu osušiť. Asi tretinu odložte na ozdobenie. Do každého štvorca cesta dajte špenát, cukrový hrášok a pár lístkov mäty. Štvorec spojte. Všetky uložte na plech a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 15 až 20 minút.

 Po upečení a miernom vychladnutí ozdobte zvyšným čerstvým hráškom a pár lístkami špenátu a mäty. Posypte rozdrobeným kozím syrom.

Diskusia k článku