Reklama

Slávnostné rezy

Slávnostné rezy
Reklama

Slávnostné rezy

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 8 ks vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 240 g polohrubej múky
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 2 ks šľahačkové smotany
  • 2 ks stužovače šľahačky
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 l vody
  • 1 ks ovocná šumienka";i:10;s:6:"1 ks 2";i:11;s:32:"5 ks krém. prášok zlatý klas";i:12;s:31:"2-3 ks PL kryštálového cukru";i:13;s:10:"1 ks džem

Postup

Krok 1

Z vajec, cukru, múky a prášku do pečiva vyrobíme piškótové cesto a upečieme klasické rolády. Jednu naplníme ľubovoľným džemom, stočíme do rolády a necháme odpočinúť. Druhý korpus najlepšie upiecť na plechu s okrajom a necháme ho tam vychladnúť. Smotanu vyšľaháme, pridáme dochutený tvaroh, premiešame a natrieme na piškótu na plechu a navrch tejto šľahačkovej hmoty ukladáme na kolieska narezanú zrolovanú roládu. Z vody, šumienky, cukru a zlatého klasu uvaríme polevu, ktorou polejeme vrch koláča a necháme stuhnúť.

Výber pre vás