Slávnostné rezy
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 8 ks vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 240 g polohrubej múky
- 1 ks prášok do pečiva
- 2 ks šľahačkové smotany
- 2 ks stužovače šľahačky
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 l vody
- 1 ks ovocná šumienka";i:10;s:6:"1 ks 2";i:11;s:32:"5 ks krém. prášok zlatý klas";i:12;s:31:"2-3 ks PL kryštálového cukru";i:13;s:10:"1 ks džem
Postup
Krok 1
Z vajec, cukru, múky a prášku do pečiva vyrobíme piškótové cesto a upečieme klasické rolády. Jednu naplníme ľubovoľným džemom, stočíme do rolády a necháme odpočinúť. Druhý korpus najlepšie upiecť na plechu s okrajom a necháme ho tam vychladnúť. Smotanu vyšľaháme, pridáme dochutený tvaroh, premiešame a natrieme na piškótu na plechu a navrch tejto šľahačkovej hmoty ukladáme na kolieska narezanú zrolovanú roládu. Z vody, šumienky, cukru a zlatého klasu uvaríme polevu, ktorou polejeme vrch koláča a necháme stuhnúť.