MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Slivkové guľky so strúhankou: Pre maškrtné jazýčky

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 600 g
    zemiakov uvarených v šupke
  • ks
    polohrubá múka
  • ks
    slivky
  • ks
    strúhanka
  • ks
    maslo
  • ks
    práškový cukor
  • ks
    hnedý cukor
  • ks
    citrónová šťava
  • ks
    mandľové lupienky
  • ks
    soľ

Postup

Vychladnuté zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, prisypeme múku a vypracujeme polohusté cesto.

Slivky umyjeme a osušíme.

Z cesta odoberáme kúsky, roztláčame ich rukou, uložíme slivku a zabalíme. Slivkové guľky varíme v osolenej vode 7 až 10 minút.

V panvici rozpustíme maslo, pridáme strúhanku a opečieme na miernom ohni dozlatista.

Pár sliviek rozpolíme, dáme ich do malého hrnca, posypeme hnedým cukrom, podlejeme 2 až 3 lyžicami vody a krátko podusíme. Pokvapkáme lyžičkou citrónovej šťavy a premiešame. 3 spôsoby ako z citrónu dostať viac šťavy 

Uvarené slivkové guľky obalíme v ochutenej strúhanke, posypeme práškovým cukrom a opečenými mandľovými lupienkami. Podávame s podusenými slivkami.
smudge

Video