MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Smotanové bataty s mletým mäsom: Dizajn je na vás

  • 35 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • ks
    menšie sladké zemiaky
  • 400 g
    mletého mäsa
  • 250 ml
    kyslej smotany
  • ks
    cibule
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    petržlenovú vňať
  • ks
    soľ
  • ks
    majorán
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    olej

Postup

Na masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu s osoleným a okoreneným mletým mäsom. Pridajte do neho aj majorán a prelisovaný cesnak.

Bataty umyte narežte do kríža a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte do mäkka. Upečené bataty opatrne roztvorte a urobte do nich priehlbinu. Osoľte a okoreňte.

Pridajte kyslú smotanu a opečené mäso. Na vrchu dozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
smudge

Video