MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Šošovica s údeninou

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    150 g slaniny
  • ks
    bielu cibuľu
  • ks
    mrkvu
  • ks
    stonky stonkového zeleru
  • lyžica
    drvenej rasce
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    500 g hnedej alebo zelenej šošovice
  • ks
    zeleninový vývar (podľa potreby)
  • 1/2 lyžice
    sušeného tymianu
  • ks
    bobkový list
  • lyžica
    jablkového octu
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté biele korenie

Postup

V hrnci rozohrejeme olej a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Opekáme asi 10 minút. Opečenú slaninu vyberieme a odložíme. Na tuk z opekania slaniny dáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, na tenké plátky nakrájanú mrkvu a zeler. Pridáme rascu a na miernom ohni opekáme 5 až 7 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a opekáme ešte minútu. Do hrnca dáme slaninu a šošovicu, namočenú predtým na 2 hodiny do vody. Zalejeme malým množstvom vývaru alebo vody, ochutíme tymianom a bobkovým listom. Pridáme trochu soli a korenia. Privedieme do varu a znížime teplotu. Varíme, kým šošovica nezmäkne. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s údeninou alebo s údeným mäsom.

Diskusia k článku