MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špagetové mafiny s bylinkovým tvarohom: Slané koláčiky plné skvelej chuti

  • 40 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 200 g
    uvarených špagiet
  • ks
    tuk na vymazanie formy
  • 100 g
    šunky alebo údeného mäsa
  • 200 ml
    mlieka
  • ks
    vajcia
  • 150 g
    mrazeného hrášku
  • 50 g
    strúhaného syra gouda
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Na posypanie:

  • 250 g
    hrudkového tvarohu
  • lyžice
    mlieka
  • lyžice
    petržlenovej vňate
  • lyžice
    pažítky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. Plech na mafiny potrieme tukom. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Šunku nakrájame na malé kúsky. V miske rozmiešame metličkou mlieko a vajcia so štipkou soli a korenia.

Uvarené špagety scedíme, necháme odkvapkať a zmiešame so šunkou a s hráškom. Pomocou vidličky a lyžice natočíme špagetovú masu a vložíme ju do jednotlivých otvorov na mafinovom plechu.

Zalejeme rozmiešanými vajcami a posypeme syrom. Pečieme asi 20 minút, kým vajcová hmota nestuhne. Medzitým v miske zmiešame tvaroh s 3 lyžicami mlieka, osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájané bylinky. Mafiny servírujeme mierne vychladnuté, ozdobené ochuteným tvarohom a šalátom.

Diskusia k článku