MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špagetové mafiny: Dokonalé s bylinkovým tvarohom

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 100 g
    šunky alebo údeného mäsa
  • 200 g
    špagiet
  • 200 ml
    mlieka
  • ks
    vajcia
  • 150 g
    mrazeného hrášku
  • 50 g
    strúhanej goudy

Na bylinkový tvaroh:

  • 250 g
    tvarohu
  • lyžice
    mlieka
  • lyžice
    nasekanej petržlenovej vňate
  • lyžice
    nasekanej pažítky
  • ks
    čierne korenie
  • ks
    soľ
  • ks
    tuk na potretie formy

Postup

Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Plech na mafiny vytrieme tukom.

Šunku nakrájame na malé kúsky. Mlieko a vajcia vyšľaháme elektrickým mixérom. Zmes osolíme a okoreníme.

Uvarené, scedené a odkvapkané špagety zmiešame so šunkou a s hráškom. Pomocou vidličky a lyžice natočíme špagetovú zmes a preložíme ju do jednotlivých otvorov na mafiny. Špagety zalejeme rozšľahanými vajcami s mliekom a posypeme strúhaným syrom.

Mafiny dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút alebo dovtedy, kým stuhne vajíčková zmes a zapečie sa syr.

Tvaroh zmiešame s 3 lyžicami mlieka, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú čerstvú pažítku a petržlenovú vňať. Aby petržlenová vňať nestratila svoju chuť 

Mierne vychladnuté slané mafiny servírujeme ozdobené bylinkovým tvarohom.
smudge

Video