MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špargľový koláč: Nahradí aj najlepšiu vegetariánsku pizzu

  • 25 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • kg
    špargle
  • ks
    balík lístkového cesta
  • 100 g
    šunky, alebo inej údeniny
  • 100 g
    eidamu
  • ks
    vajcia
  • 100 ml
    šľahačky na šľahanie
  • lyžica
    horčice
  • 50 ml
    bieleho vína
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    petržlenovú vňať

Postup

Špargľu umyte, ošúpte, uvarte v osolenej vode a sceďte. Okrúhlu formu vypláchnite studenou vodou.

Lístkové cesto rozvaľkajte, vložte do formy a vyformujte vyššie okraje. Na cesto poukladajte plátky šunky, špargľu a posypte strúhaným syrom.

V miske rozšľahajte vajcia so smotanou, horčicou, vínom, soľou a čiernym korením. Zmes vylejte na špargľu a dajte piecť do vyhriatej rúry. Po 10 minútach koláč posypte petržlenovou vňaťou a dopečte do zlatista.
smudge

Video

Diskusia k článku