MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špargľový krém s petržlenovými čipsami: Zlato v brušku

  • 40 min.
  • 5 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    bielej špargle
  • 250 g
    zelenej špargle
  • 100 g
    mrkvy
  • 100 g
    zemiakov
  • 120 g
    romanesca
  • 60 g
    masla
  • 2-3 ks
    petržleny
  • 150 g
    mascarpone
  • 150 ml
    smotany na varenie
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    zeleninový vývar
  • ks
    žerucha
  • ks
    olej na vyprážanie
  • ks
    olivový olej na pokvapkanie

Postup

Špargľu, mrkvu a zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Romanesco rozoberieme na ružičky. Do hrnca dáme zeleninu, osolíme, pridáme kúsky masla a na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni uvaríme domäkka. Počas varenia prilievame vývar. Uvarenú zeleninu aj s vývarom rozmixujeme na hladký krém.

Pridáme mascarpone, smotanu na varenie, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, prevaríme na miernom ohni, odstavíme a precedíme cez jemné sitko. Očistený petržlen nakrájame na tenšie kúsky. Do panvice dáme olej, dobre ho rozohrejeme, vložíme kúsky petržlenu a na horúcom oleji opražíme. Uvarený krém dáme na tanier. Pridáme opražené kúsky petržlenu, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme žeruchou.

smudge

Video