MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špenátové ravioli: Nebudete vedieť odolať!

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na syrovú omáčku:

  • 200 g
    syra pecorino (ovčieho syra)
  • 100 g
    smotany na varenie
  • štipka
    soli, biele korenie
  • ks
    muškátový oriešok
  • ks
    maslo
  • ks
    listy šalvie
  • ks
    ryžové čipsy (alebo hobliny parmezánu) na dekoráciu

Postup

Listy špenátu vymixujte s trochou ľadu alebo vody. Pridajte k surovinám na základné cesto a dobre vypracujte. Nechajte pár minút odležať.

Cesto rozdeľte na dve časti a spracujte strojčekom na cestoviny (lisujte ho 5-6-krát) alebo ho pedantne rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm.

Urobte plnku: Dobre vymiešajte všetky suroviny.

Na jedno vyvaľkané cesto rozložte kôpky plnky 2-3 cm od seba. Prikryte druhým plátom cesta a rukami pritlačte v miestach, kde nie je plnka. Formičkou alebo radielkom vyrežte štvorce a vidličkou postláčajte ich okraje, aby z raviol nevytiekla plnka.

Pripravte omáčku: Syr roztopte vo vodnom kúpeli a potom pridajte smotanu na varenie. Ochuťte soľou, bielym korením a muškátovým orieškom. Na panvici zatiaľ rozpustite maslo a chvíľu v ňom povarte šalviové listy.

 Ravioli varte v osolenej vode 5-6 minút. Sceďte ich a prehrejte v panvici so šalviovým maslom. Pridajte trochu vody z varenia cestovín. Ravioli rozdeľte na taniere, polejte syrovou omáčkou a ozdobte lístkami šalvie a ryžovými čipsami (hoblinami parmezánu).

Diskusia k článku