MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špenátové ravioly s cesnakovým maslom a kvalitnými píniovými orieškami

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na plnku:

  • 200 g
    listového špenátu
  • 250 g
    ricotty
  • 200 g
    parmezánu (nastrúhaného)
  • ks
    žĺtok
  • štipka
    muškátového orieška
  • ks
    soľ, korenie

Na cesto:

  • 400 g
    hladkej múky typu 00
  • ks
    vajcia

Na cesnakové maslo:

  • lyžica
    masla
  • ks
    strúčik cesnaku
  • lyžica
    nasucho opražených píniových orieškov
  • ks
    parmezán na podávanie

Postup

Špenát sparte horúcou vodou, vyžmýkajte a nasekajte na drobno. Dajte ho do misy, pridajte ricottu, parmezán, žĺtok, muškátový oriešok. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.

Vymieste cesto a vyvaľkajte ho na dva dlhé pláty. Na jeden z nich ukladajte lyžičkou kôpky plnky. Okolo každej kôpky prejdite prstom namočeným vo vode, aby sa v tých miestach prilepil o cesto aj druhý plát cesta. Vrchný plát dobre pritlačte na plnku, aby ste vytlačili vzduch.

Z naplneného cesta vyrežte radielkom ravioly – štvorčeky. Varte ich v osolenej vode 3-5 minút, kým nevyplávajú. Ravioly podávajte s maslom, ochuteným cesnakom, posypané opraženými píniovými orieškami a hoblinami parmezánu.
smudge

Video

Diskusia k článku