MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špenátovo-hubové rizoto s obľúbenými kuracími rolkami

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 g
    hnedých šampiňónov
  • 130 g
    čerstvého špenátu
  • 200 g
    ryže arborio
  • 100 ml
    bieleho vína
  • ks
    350-500 ml zeleninového vývaru
  • ks
    mäsový vývar
  • 70 g
    masla
  • lyžice
    olivového oleja
  • ks
    biela cibuľa
  • ks
    kuracie rezne
  • 12 ks
    plátkov sušenej šunky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • lyžice
    najemno nastrúhaného parmezánu
  • ks
    šalát

Postup

Kuracie prsia naklepeme na plát, osolíme a okoreníme. Na každý kúsok mäsa položíme dva plátky sušenej šunky, stočíme do rolky a obalíme plátkom sušenej šunky. Zabalené rolky uložíme do vymastenej zapekacej misy, podlejeme trochou mäsového vývaru, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia zapiecť.

Najemno pokrájanú cibuľu opečieme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, premiešame, spolu opečieme a zalejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí, postupne po častiach prilievame väčšiu časť teplého zeleninového vývaru.

V panvici na 30 g rozpusteného masla opečieme nakrájané šampiňóny. Ochutíme soľou, korením a pridáme k rizotu spolu s lístkami špenátu. Prilejeme zvyšný zeleninový vývar a spolu dodusíme domäkka. Odstavíme z plameňa, prisypeme nastrúhaný parmezán, pridáme kúsky zvyšného masla a dochutíme mletým čiernym korením. Podávame s kuracími rolkami a šalátom.
smudge

Video