MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špenátový šalát s kozím syrom: Trochu ľahší, babský šalátik

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    listového špenátu
  • ks
    ľadový šalát
  • 150 g
    kozieho syra camembertového typu
  • 150 g
    sušených paradajok v oleji
  • 200 g
    údeného lososa
  • ks
    čerstvý kôpor na ozdobenie

Zálievka:

  • 200 ml
    kyslej smotany
  • lyžice
    olivového oleja
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • lyžice
    nasekaného kôpru
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Špenát opláchneme pod studenou tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Umytý ľadový šalát natrháme na kúsky. Kozí syr nakrájame na kolieska hrubé 0,5 cm, rozložíme ich na papier na pečenie a dáme krátko zapiecť do rúry pod gril na 230 stupňov Celzia. Kyslú smotanu vymiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Pridáme nasekaný čerstvý kôpor, osolíme, okoreníme a premiešajte. V mise zmiešame pripravený špenát s ľadovým šalátom. Pridáme nakrájané sušené paradajky a kúsky lososa.

Šalát rozdelíme na taniere, navrch poukladáme kolieska grilovaného syra, pokvapkáme kôprovou zálievkou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Diskusia k článku