MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špirálky s ovčou hrudkou: Zdravé cestoviny pre malých aj veľkých

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    cestovín (špirálok)
  • 80 g
    lieskových orechov
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • 10 g
    čerstvých bazalkových listov
  • lyžice
    vínneho bieleho octu
  • 160 g
    ovčej hrudky (alebo bryndze)
  • ks
    soľ
  • ks
    olivový olej

Postup

Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vode. Lieskovce opražte na suchej panvici a v kuchynskej utierke ich šúchaním zbavte šupky.

Vo veľkom mažiari podrvte cesnak, bazalku a časť orechov. Primiešajte vínny ocot, olej a nadrobený syr (alebo bryndzu).

Cestoviny premiešajte s ochuteným syrom (bryndzou) a posypte nahrubo podrvenými lieskovcami.

Diskusia k článku